Hamilton Central Europe & Industry 4.0

Hamilton Central Europe (HCE) activează în Timiș de peste 8 ani, timp în care și-a extins semnificativ aria de activitate, de la producția de seringi microlitrice și ace, la fabricarea de pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii destinate laboratoarelor analitice și de cercetare.

Convinși că în fabricarea acestor produse sunt necesare tehnologii inovatoare, am stat de vorbă cu Ractei Ciprian (R.C.) – HCE General Director, si Laslau Constantin (L.C.) – HCE Operations Director, pentru a afla care este viziunea companiei despre interconectare și care sunt soluțiile industry 4.0 adoptate de business.

Ce ne puteți spune despre compania dumneavoastră din punct de vedere al industry 4.0?

R.C.: Am considerat întotdeauna că unitatea de producție este motorul companiei noastre. Înțelegem cât de important este să avem procese solide, bine dezvoltate, și să tehnologizăm activitatea pentru a obține stabilitate și calitate în produsele concepute.

Studiile de îmbunătățire continuă, proiectele de perfecționare a activității, orientarea spre automatizare și digitalizare sunt atribute nelipsite în procesul evoluției noastre. Toate acestea au venit în mod natural, fie din cerințele și standardele piețelor în care activăm, fie din dorința noastră de a furniza produse care să funcționeze cu o precizie de ceas elvețian.

Credem că Industry 4.0 este direcția în care trebuie să mergem pentru a rămâne competitivi în ceea ce privește costurile, dar și pentru a asigura standardul de calitate pentru care produsele Hamilton sunt recunoscute la nivel mondial. Am invățat în timp și înțelegem tot mai bine că pentru a dezvolta produse inovatoare e nevoie să tehnologizăm procesele cât și produsele cu cele mai noi tehnologii.

Am început să introducem conceptul Industry 4.0 în activitatea noastră pentru a automatiza toate procesele repetitive, tehnologizarea și automatizarea anumitor procese de producție care se executau manual. Ne dorim totuși să menținem un echilibru între automatizarea și executarea anumitor operațiuni în modul manual, acolo unde este foarte important pentru noi să existe un control riguros și o execuție de excepție pe care încă nu am ajuns să fim convinși că o putem realiza altfel.

Printre tehnologiile cu care ne mândrim amintim: sudura și marcare laser, prelucrare CNC de mare precizie, măsurători și printare 3D, curățare cu jet de plasmă.

Care sunt industriile în care sunteți prezenți? Care este cea mai activă?

R.C.: Suntem prezenți, prin produsele pe care le dezvoltăm și fabricăm, în toate industriile în care sunt necesare acuratețea și precizia în manipularea lichidelor și a gazelor. De la industria minieră, alimentară, de înfrumusețare până la cercetare aerospațială sau chiar anti-doping.

Produsele noastre sunt utilizate ca părți componente în instrumente complexe de pregătire a probelor, diagnosticare, pipetare precisă, manipulare a lichidelor, folosite în cercetare, dezvoltare, determinări, analiză și preparare de soluții. 

Care dintre industrii a imbrățișat interconectarea / soluțiile industry 4.0 cu rapiditate?

R.C.: Majoritatea laboratoarelor de cercetare și centrelor de dezvoltare tind să eficientizeze partea de manipulare a mostrelor și soluțiilor folosite în aplicațiile pe care le gestionează. Se dorește eliminarea factorului uman pentru o trasabilitate și siguranță mai bună a investigațiilor, cât și pentru a câștiga timp prețios înspre însărcinarea cercetătorilor și laboranților cu responsabilități de o importanță mai mare. Mai toate laboratoarele sunt deja conectate la sisteme de stocare date în Cloud, pot urmări și comanda în timp real de la distanță anumite procese din laboratoare prin soluțiile oferite de furnizorii de echipamente.

Care a fost prima soluție industry 4.0 adoptată / implementată?

R.C.: Cred ca am fost întotdeauna axați spre acestă tendință, doar că până în urmă cu câțiva ani nu am numit-o neapărat așa. În mod constant am tehnologizat și îmbunătățit procesele business-ului nostru pentru a face față cerințelor tot mai mari și tot mai diverse din partea clienților. În ultimii 2 ani am început să ne focusăm mai intens pe a face lucrurile proactiv și pe a veni în întâmpinarea clienților cu soluții inovatoare, soluții care poate nu se regăsesc încă în domeniile în care activăm. Cu această abordare de preîntâmpinare sperăm să facem față mai bine viitoarelor cerințe sau chiar să dăm o direcție nouă în anumite proiecte.

Ce fel de soluții industry 4.0 folosiți? În ce categorie se încadrează?

L.C.: Considerăm că digitalizarea, mobilitatea, automatizarea și informatizarea întregii activități sunt cele mai importante aspecte din spectrul Industry 4.0. Avem toate informațiile despre produsele noastre și despre toată activitatea noastră în format digital și o putem accesa de oriunde există o conexiune la internet și minimum un telefon smart. O mare parte din echipamentele folosite în ariile de producție pot fi accesate, diagnosticate și chiar operate remote. Toată infrastructura clădirii noastre este controlată prin BMS (building management system), controlăm toți parametrii de funcționare, consum, comandă și diagnoză.

Folosim soluțiile Industry 4.0 în urmărirea echipamentelor, astfel încât să avem o vizibilitate mai bună asupra utilizării lor și asupra ‘’waste-ului’’ din procesul de manufacturare, în special în departamentul de prelucrari mecanice, unde toate echipamentele beneficiaza de sisteme de monitorizare Smart Monitoring Solutions.

Prin utilizarea roboților la alimentarea și descărcarea utilajelor, am reușit să creștem utilizarea echipamentelor de la 65% la 92%. Bazat pe acest rezultat, am stabilit că și următoarele echipamente achiziționate o să beneficieze de aceleași automatizări.

Avem un sistem integrat de evidență a sculelor folosite în Producție, astfel că am eliminat timpul de așteptare pentru pregătirea setup-ului. Acest sistem stochează și face comandă automat de scule către Warehouse.

Sistemul de stocare a materialelor WMS (Warehouse Management System) a ajutat la reducerea spațiului de stocare (amprenta la sol a fost redusă cu 60%), reducerea timpului de setup a utilajelor cu 15% și a eficientizat activitatea logistică internă. În momentul de față întreaga gestiune a stocurilor și tranzacțiilor de materiale se realizează exclusiv automat prin WMS, eliminând factorul uman, astfel oamenii putând să se concentreze pe alte task-uri.

Prin schimbarea sistemului ERP am reușit să eficientizăm modul în care operatorii au acces la informația necesară direct la locul de muncă (printr-o interfață dedicată în ERP) și totodată am crescut corectitudinea specificațiilor tehnice folosite în aria de producție.

În toate ariile de producție folosim un sistem Kanban digital, astfel că principiile Pull Production să fie prezente.

În viitor ne dorim să implementăm acțiuni de genul ‘’paperless’’ în toata aria de producție.

Care este investiția cea mai semnificativă prin care ați creat soluții industry 4.0?

L.C.: Ne mândrim cu o divizie de prelucrări mecanice care cuprinde tehnologii de strujire, frezare, rectificare și sudură laser, dezvoltată inițial cu scopul de a acoperi necesarul intern de subansamble și componente  pentru produsele de laborator. Am investit în acest departament peste 4.5 milioane de euro, iar astăzi dispunem de 14 strunguri CNC și 5 freze în 5 axe. Am realizat această investiție deoarece am conștientizat atât importanța de fi flexibili la nevoile clienților noștri, cât și aceea de a ține sub control strict partea de detalii și pretenții calitative care definesc produsele Hamilton.

Am făcut această alegere și deoarece am intampinat dificultăți în a găsi furnizori care să întrunească toate așteptările noastre în materie de criterii de calitate. Uitându-ne în urmă, realizăm ca toate aceste investiții au contribuit substanțial în consolidarea relațiilor cu clienții și au ajutat în construirea de parteneriate noi. Acum, privim această divizie ca pe un business de sine stătător și intenționăm ca în viitor să ne extindem activitatea prin cooptarea de clienți externi interesați de prelucrări mecanice de precizie ridicată, de ordinul sutimilor de milimetru și chiar a micronilor.